آشنایی با سبک های بازی های رایانه ای پودمان بازی های رایانه ای کاروفناوری نهم
نوشته شده توسط : blogkhan

http://suherfe.blogfa.comhttp://suherfe.blogfa.com

مطالب کمک درسی و آموزشی پودمان بازی های رایانه ای کاروفناوری نهم

سبک های بازی های رایانه ای

سبک بازیهای رایانهای از دیدگاه های مختلف به دسته های متفاوتی تقسیم می شود.

در اینجا چند سبک را مورد بررسی قرار می دهیم:

-1 بازي هاي ماجرایی

در این سبک بازیها قهرمان بازی، درگیر ماجرایی طولانی میگردد . در طی این بازی فرد ممکن است با پیچیدگیهای خاصی در فرآیند عبور از هر مرحله روبرو شود و برای موفقیت در آن باید تمرکز و پشتکار داشته باشد. برای مثال در صحنه هایی تعقیب و گریز وجود دارد و در مراحلی به هوش و تمرکز برای حل معما، پازل های ماجرا و چالش ها نیاز است. از دیگر ویژگی های بارز این سبک، طولانی بودن مراحل آن است. مسیر سخت و طولانی ماجراجویی عمدتا ایجاب میکند که برای بسیاری ازبازی های این گونه ی پرطرفدار و جذاب، چندین دنباله نیز ساخته شود.

-2 بازي هاي هیجانی Action

این گونه از بازیها بیشتر بر روی حالتهای فیزیکی شخصیت بازی متمرکز میباشد و عمده درگیری ها بر پایه ی تیراندازی و مشت و لگد طراحی شده است . بازیکن معمولا باید مراحلی از بازی به پایان برساند و پس از به اتمام رساندن این مراحل با یک boss enemy رئیس دشمنان که از دیگر دشمنان قویتر و سرسختر است مبارزه کند. از دیگر نکاتی که بازیکن میتواند در این سبک انجام دهد جمع آوری آیتم برای افزایش سطح است . در این بازیها حملات دشمنان به شخصیت اصلی باعث میشود تا از میزان سلامت وی کاسته شود و وقتی این میزان سلامتی از حد معینی پایینتر برود به اصطلاح بازی Game Over میشود .

مبارزات شخصیت اصلی بیشتر بر روی مهارتهای فیزیکی وی خلاصه میشود. این سبک میتواند با مسابقه دادن و حل کردن پازل ترکیب شود . بازیکن با قدرت تمرکز و سرعت عمل می تواند در چالش ها و تاکتیکهای بازی را موفق شود.

-3 بازي هاي آموزشی

در حقیقت این سبک از بازیها یکی از راه های استفاده از فناوری در زمینه حمایت از فعالیتهای آموزشی و یادگیری هستند. در این بازیها با سرگرم کردن و تعامل با بازیکن در یک فضای مجازی مطالب بسیاری را به او آموزش می دهند و به دلیل فرآیند حل مسئله موجود در آنها، فعالیتهای ذهنی بازیکن را ارتقا میدهند و این فعالیتهای ذهنی به دنیای واقعی منتقل می شوند . در حقیقت تجربیاتی را مهیا میکنند که یادگیری های بعدی بازیکنان را شکل میدهد و موجب ظهور استعدادها و توانمندیهای آنان می شود.

-4 بازي هاي فکري

در این سبک از بازیها انواع معماها، پازلها و محاسبه ها مهارت تفکر و حل مساله بازیکن به چالش می کشند و باعث پرورش فکری او می شوند. بازی های راه بردی Strategy نیز در گروه بازیهای فکری قرار دارند و بر زمینه سازی و مدیریت ماهرانه منابع برای به دست آوردن پیروزی متمرکز هستند. در بازیهای راهبردی معمولا نمای دوربین از بالای محیط بازی میباشد و بازیکن کنترل یک ملت یا گروهی را در اختیار دارد و برای ادامه حیات به جمع آوری چیزهایی نیاز دارد و باید با استفاده از فکر خود تدابیر مختلفی را برای غلبه بر دشمنان خود به کار گیرد.

برخی از بازیهای فکری به صورت مسابق های بین بازیکن و رایانه یا بین چند بازیکن طراحی شده اند و باعث می شوند که بازیکن با فعالیتهای فکری، قدرت تمرکز ذهن و دقت خود را افزایش دهد و از هوش خود برای موفقیت بهره بگیرد.

-5 بازي هاي ورزشی

این بازی ها فعالیتهای ورزشی را شبیه سازی میکنند و طبیعتا این سبک بدلیل وجود ورزشهای رسمی و غیررسمی فراوان می تواند فراگیری و تنوع بیشماری برای بازسازی داشته باشد. با این همه بازی های گروهی عمدتا بیشتر تولید شده و طرفداران گسترده تری دارند . بازی ورزشی تابع قواعد استاندارد و رایج بازی واقعی است و معمولاً در زمان واقعی و در شرایط محدودی انجام میشود.یکی از ویژگیهای اصلی برای موفقیت در بازیهای این سبک بهره گیری از ویژگیهای هوش و مهارت است.

این سبک به نیروی فکری زیادی احتیاج دارد و معمولاً با اهداف انتزاعی در ذهن، همانند به دست آوردن امتیاز همراه است ضمن اینکه شامل چالشهای فیزیکی و تاکتیکی و آزمونهای دقت و صحت بازیکن نیز هست از دیگر شاخصه های اصلی سبک ورزشی جنبه رقابتی آن در حین بازی است. چرا که بیشتر بازیهای ورزشی به صورت
چندنفره انجام میشوند و در آنها سعی شده طرحی مشخص از ویژگیها و مشخصات ورزشکار مورد نظر با آن ورزش، شامل سرعت، قدرت، شتاب، دقت و قابلیتهای دیگر در بازی گنجانده شوند .

در تاریخ بازیهای رایانه ای یکی از عواملی که باعث توسعه ی بازیهای ورزشی شد؛ تولید کنسول دستگاه ورودی خروجی هایی با قابلیت تشخیص حرکت بود. برخی از این کنسولها را می توان بدون استفاده از هیچ کنترل کنندهای استفاده کرد. مرجع این وسیله ها بر پایة یک دوربین با دو عدد لنز و یک درگاه مادون قرمز است که درگاه مادون قرمز و یکی از دوربیها برای تشخیص عمق تصاویر است و دوربین دیگر هم که یک دوربین رنگی RGB است برای تشخیص تصاویر می باشد. این دوربین به بازیکنان اجازه میدهد تا بدون لمس کردن هیچ کنترل گری بتوانند تمامی اجزای موجود بر صفحه را به کنترل خود در بیاورند.

-6 بازي هاي نقش آفرینی Role-playing game

این سبک از برخی از نوشتارهای قدیمی و افسانهای و اسطورهای مانند اژدها و سیاه چال برگرفته شده است. بیشتر بازی های نقش افرینی در دنیای باز رخ میدهد که حتی میتوان سبک جهان باز را مکمل این سبک دانست . در سبک نقش آفرینی یک داستان طولانی به عنوان یک داستان اصلی در کنار چندین داستان فرعی پر اهمیت قرار میگیرد.

از این جهات این سبک می تواند دارای مشابهت با سبک ماجراجویی باشد .

برخی از خصوصیات سبک نقش آفرینی از این قرارند :

در این سبک اغلب از سلاحهای سرد و با ترکیب عناصر جادویی استفاده میشود .

از ویژگیهای بارز این سبک نقل قول های صورت گرفته میان شخصیت هاست .

صداگذاری در این سبک بسیار مورد توجه است.

در بازیهای این سبک معمولا از موسیقی های حماسی استفاده میشود.

در این سبک موفقیت و شکست در ماموریتها با قوانین سیستم مرتبط است. ضمن اینکه در بازی نقش آفرینی بازیکنان کاملا آزادی عمل دارند .

روش بازی در این سبک به گونه ای است که در ابتدای بازی نوع قالب یا کلاس، شخصیت بازی را پرسش میکند . قالب شخص یا کلاسها میتواند به صورت جنگجو، جاسوس،دزد،جادوگر و .... باشد. بعد از انتخاب شخصیت میتوان به ساخت چهره ی وی پرداخت .بازی وقتی در داستان اصلی قرار میگیرد میتوان با انجام دادن ماموریتهای فرعی شخصیت بازی را قوی کرده و به راحتی ماموریت های اصلی را پشت سر گذاشت. با قویتر شدن شخصیت بازی، استفاده از سلاحها و پیشرفته کردن آنها آسانتر می شود و از طرفی آسیب پذیری شخصیت بازی کمتر و در نتیجه قدرت تخریب بالا میرود .

نکتة دیگر اینکه، شخصیت بازی در سبک نقش آفرینی قابل کنترل است یعنی با توجه به تصمیماتی که شخص می گیرد می توان به او صفات شخصیتی داد و نوع و روش تمام کردن ماموریت در کنترل بازیکن است چون داستان و قوانین بازی های نقش آفرینی غیر خطی است .

-7 بازي هاي شبیه سازي Simulation

در این سبک از بازیها تجربه ای مثل پرواز با هواپیما، رانندگی، کشتیرانی گرفته تا مزرعه داری و ... شبیه سازی می شود که برای واقعی کردن آن قوانین فیزیک و تمام محدودیت های دنیای واقعی در نظر گرفته می شود. معمولا برای انجام این بازیها به مطالعه و آموزش اولیه بیشتری نسبت به سایر سبکهای بازی نیاز است.

در این سبک سعی میشود که بازی از محیط بخصوص واقعی یا خیالی شبیه سازی شود. همچنین اختصاص فضا و مدیریت منابع در روند بازی اهمیت دارد و بازیکن در بازی به جای کنترل شخصیت، نهادها و منابع متعدد را کنترل می کند.





:: بازدید از این مطلب : 410
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 آبان 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: