ميني فيچر چيست؟
"ميني"به همان تايم برمي گردد و كوتاه شده معني مي دهد، و "فيچر" در لغت به معني شكل و صورت و ظهور و تجلي يافتن، خصوصيت، جذابيت، نكته برجسته، فرم ارائه، معني مي دهد؛ اما در قالب راديويي، هنوز از اين كلمه تعريف واحدي وجود ندارد و تمام تعاريف موجود ناقص هستند و اين مسئله به اين دليل است كه هر كس بنا بر تعريفي كه ارائه داده، نگاهش به يكي از عناصر فيچر بوده است.
اما يكي از تعاريفي كه از مابقي تعاريف به اين عبارت نزديك تر است و مي تواند بيان شود، اين است كه "ميني فيچر" يك گزارش تصويري است. بنابراين علت تناقض در تعريف ها از اين مفهوم، به خاطر پرداختن به يك بُعد است..
كمي از ويژگي هاي ميني فيچر بدانيم -
قالب ميني فيچر يك قالب ژورناليستي است، اما لزوما ترجم? اين قالب ژورناليستي، روزنامه نگاري يا خبرنگاري نيست.
خبر در مورد يك اتفاق اطلاع مي دهد، اما فيچر بعد از خبر شروع مي شود؛ يعني چگونه و چرايي اتفاق افتاده را توضيح مي دهد... در واقع فيچر دقيقا بايد به چرايي ها و چگونگي ها بپردازد.
ملموس كردن و واضح كردن يك امر پيچيده، از ويژگي هاي اصلي ميني فيچر است، اما خبر كليات را مطرح مي كند و وظيف? ميني فيچر واضح كردن آن خبر است. براي واضح كردن يك خبر، لازم است آن را به مصداق تبديل كنيم، يعني خبر را مصداقي كنيم. بدين معني كه افكار را جمع كرده و بايد براي واضح كردن امر پيچيده، مصداقي پيدا كنيم.
تا پيش از رنسانس، علوم، "قياسي" بود، بعد از رنسانس، علوم استقرايي شد؛ اين نشان مي دهد به مرور زمان توجه به جزئيات زياد شد. آن زمان تمام امور به صورت كلي مطرح بود، و اگر امري جزئي مطرح مي شد، با مخالفت روبرو مي شد.
با اين مقدمه مي توان نتيجه گرفت كه بايد در "ميني فيچر"، مباحث كلي و عمق مطالب را كه در خبر مطرح مي شود، به طور ريز و موشكافانه بيان كرد و در آن جزئيات را به تصوير كشيد.
يكي ديگر از ويژگي ميني فيچر اين است" ميني فيچر گزارشي است كه عمدتا از بهترين كليپ هاي صوتي ساخته شده است؛ تصويري نقاشي شده به همراه صدا يا فيلم صوتي
محاسن و معايب ميني فيچر
محاسن ميني فيچر:
.1- موضوعات پيچيده را قابل فهم مي سازد
2- غالبا از قالب گزارش با كليپ هاي صوتي يا بدون آن ها، جالب تر است
3- به برنامه رنگ و طراوت داده و آن را زنده جلوه مي دهد.
. 4- تخيل شنونده را برمي انگيزد
.5- موجب تئاتر ذهني مي شود
معايب ميني فيچر:
1- اگر ساختار منطقي در آن وجود نداشته باشد، خطر از دست دادن شنونده، برنامه ساز را تهديد مي كند.
2- به لحاظ فني براي سردبير و عوامل فني پرزحمت است، و كار فني زيادي مي طلبد
3- فيچر، مستقل نيست و به ديگر قسمت هاي برنامه متصل است؛ مثلا بخشي از يك مجله راديويي است.
:: بازدید از این مطلب : 566
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0